Bienvenue!
Door: Leonie
Blijf op de hoogte en volg Leonie
02 Juli 2012 | Nederland, Vlissingen
Vrijdag vertrekt mijn trein naar het zonnige zuiden waar ik zal gaan werken als animatrice voor Zomerjobs. Ik ben geplaatst op een camping in het kleine dorp Saint Alban de Montbel in Frankrijk. De camping waarop ik zal gaan werken telt ongeveer 150 plaatsen, is een echte familiecamping en het gebied is geschikt voor wandelaars en fietsers. De camping ligt aan het ‘Lac d’Aiguebelette’; het op vier na grootste natuurlijke meer van Frankrijk. Midden in de prachtige Alpen, waar de zon kan schijnen maar het ook heel hard kan regenen, wat het inpakken van een koffer nog een stukje moeilijker maakt.
Inmiddels weet ik dat ik zal verblijven in een kamer (vermoedelijk boven de miniclub), dat er ‘af en toe’ een fiets beschikbaar zal zijn voor de supermarkt (die 12 kilometer verderop is). En, dat mijn vrije dag op zondag is waarschijnlijk. Ook zal er een ander in het animatieteam zijn van Franse afkomst, geslacht en persoon nog onbekend.
Wat me allemaal te wachten staat op de camping is dus nog een raadsel, maar ik heb er wel ontzettend veel zin in. Voorafgaand heb ik een training gevolgd om animatiewerk te kunnen doen, dus dat zou goed moeten zitten. De taal kan nog wat problemen opleveren, maar gewapend met woordenboeken en een handige app moet ook dit goed komen.
De reis naar Frankrijk zelf is ook best een uitdaging, in Parijs moet ik overstappen naar Gare de Lyon en wanneer ik arriveer in Chambéry is het wachten op (en zoeken naar) de campingbaas. Uit verhalen zijn Fransen minder stipt dan Nederlanders, maar het feit dat ik mijn campingbaas een dag van tevoren moet mailen dat ik eraan kom biedt hoop dat ik wel op tijd opgehaald word.
Deze week ben ik vooral bezig met wat herkansingen, het leren van dansjes voor de kinderdisco en tussendoor ook nog het leren van wat Frans. Mijn reisverzekering is inmiddels afgesloten, heel veel spullen liggen al klaar en ik heb zelfs al een ‘Holland-pakketje’ voor mijn campingbaas om een goede indruk te maken (met mijn Frans zal dit helaas niet lukken).
Ik hoop in Frankrijk foto’s te kunnen posten en wat verhaaltjes te typen, maar ik weet natuurlijk nog niet hoe het met wifi zal verlopen.. Mijn laptop heb ik in ieder geval mee!
Spannend allemaal! Ik hoop vrijdag een positief bericht online te kunnen zetten dat ik goed aangekomen ben en alles heel erg meegevallen is!
Wanneer je heel erg geïnteresseerd bent in mijn reisverhalen kun je linksonderin jezelf op de mailinglijst zetten, dan krijg je automatisch een mail wanneer ik update!
Au revoir!
:SMS update:: 6 juli 2012 :
Afscheid nemen was niet leuk! Overstap in Parijs is wel gelukt (druk!) en nu zit ik in de trein onderweg naar Chambery waar ik om 17:30 hoop aan te komen!
03 Juli 2012 - 18:58
Saskia:
Hoi Leonie,
Leuk je eerste stukje. Ook wij als thuisblijvers vinden je avontuur spannend. De zon zal er vast regelmatig schijnen en je wordt weer een hele ervaring rijker. -
09 Juli 2012 - 20:51
Opa Hans: